Algériai túszejtés

Újabb 25 túsz holttestére bukkantak

Újabb 25 holttestre bukkantak algériai katonák az ain-amenászi földgáztelepen, amelyre a héten iszlamista terroristák támadtak, túszul ejtve több tucat munkást.

2013.01.20 14:22MTI

Az algériai Ennahar televízió szerint, amelynek köztudomásúan jó forrásai vannak az algériai belbiztonsági hatóságoknál, valószínűleg olyan túszok tetemeiről van szó, akiket a terroristák kivégeztek. Ezzel már nyolcvanra nőtt azoknak a terroristáknak és áldozataiknak a száma, akik meghaltak a szerdán kezdődött túszdrámában. 

A mentőakcióban 685 algériai és 107 külföldi dolgozót sikerült kiszabadítani. Muhtár Belmuhtár veterán dzsihádvezér az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat nevében elvállalta az ő nevét viselő iszlamista brigád túszejtő akcióját, és felszólította Franciaországot, hogy vessen véget a Malira mért légicsapásoknak - jelentette vasárnap a Sahara Media című mauritániai hírhonlap egy videofelvételre hivatkozva. 

"Készek vagyunk tárgyalni a Nyugattal és az algériai kormánnyal, ha leállítják a mali muzulmánok bombázását" - hangzott el a honlap szerint a (be nem mutatott) videóban. A Fülöp-szigetek elővigyázatosságból - a biztonsági helyzet tisztázódásáig - hazamenekítette vasárnap Algériából mintegy negyven állampolgárát, akik egy másik algériai földgáztelepen dolgoztak. Összesen 52 Fülöp-szigetekit tartanak nyilván az észak-afrikai arab országban, s közülük 39 fogadta el a hazatéréshez felajánlott konzuli segítséget. Az evakuáltak Londonon és Dubajon keresztül már meg is érkeztek Manilába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.