107 külföldi munkást sikerült kiszabadítani

Algériai túszejtés: tizenhét alkalmazottját keresi egy japán cég

Tizenhét alkalmazottját keresi egy japán cég az algériai túszejtés, illetve a hatóságok katonai akciójának befejezése után.Szemtanúk szerint kilenc japánt már az első napon, szerdán megöltek a terroristák.

2013.01.20 13:59MTI

Tokiói kormányforrások helyi idő szerint vasárnap délelőtt azt közölték, hogy az iszlamisták által szerdán elfoglalt szaharai földgázkitermelő telepen számos alkalmazottal dolgozó, műszaki-technológiai feladatokat ellátó japán JGC cég tizenhét alkalmazottjának - köztük tíz japánnak - egyelőre nyoma veszett.
   
A cég korábban azt közölte, hogy összesen hetvennyolc alkalmazottal vett részt a telep munkájában. A munkások egy része japán volt, de voltak közöttük algériaiak és más külföldi állampolgárok is. Az algériai hatóságok közlése szerint a hetvennyolc JGC-alkalmazottból hatvanegy biztonságban van, tizenhétről azonban nincs hír, és nem zárják ki, hogy többen közülük a halottak között vannak.
   
Két kiszabadított algériai túsz később, vasárnap azt mondta, hogy szemtanúja volt, amint kilenc japán túszt már szerdán kivégeztek iszlamista elrablóik. Elmondásuk szerint hármat akkor öltek meg a terroristák, amikor azok szökni próbáltak az őket szállító buszról, hattal pedig a szálláshelyükön végeztek. A japán külügyminiszter, akit Tokióban próbált elérni az AFP, nem fűzött megjegyzést e hírhez, amíg a JGC-vel nem tud kapcsolatba lépni.
   
Az algériai belügyminisztérium szombat délután bejelentette, hogy a terroristák ellen intézett újabb katonai csapással a túszdráma véget ért. A kormány mérlege szerint az iszlamisták elleni támadásokban 32 terrorista és 23 túsz vesztette életét. Összesen 685 algériai és 107 külföldi munkást sikerült kiszabadítani. Egyelőre nem tudni, hogy az életüket vesztett túszok többsége milyen állampolgárságú volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.