Algériai túszejtés

Algériai tájékoztatási miniszter: nagyobb lehet az áldozatok száma

Valószínűleg felfelé kell módosítani a szaharai földgázkitermelő telep elleni támadás halálos áldozatainak számát.

2013.01.20 13:58MTI

A kormány eddigi mérlege szerint az iszlamisták elleni támadásokban 32 terrorista és 23 túsz vesztette életét. Összesen 685 algériai és 107 külföldi munkást sikerült kiszabadítani.
   
"A különleges erők folytatják a tigenturini gáztelep biztosítását, esetleges újabb áldozatokat keresve, mivel a belügyminisztérium eddig közölt mérlege ideiglenes - mondta Szaíd Belaid. - A végleges adatok a következő órákban válnak ismertté."
   
Az algériai hatóságok legalább egy algériai haláláról számoltak be, a külföldi áldozatokról és eltűntekről nem közöltek számokat, azt az illető országokra bízták. Japán tíz, Norvégia öt, Malajzia két állampolgárát keresi. A brit kormány három brit állampolgár haláláról tud, és további három halálát pedig valószínűsíti. A megerősített halottak között van egy francia, egy amerikai és egy román.
   
Az algériai tájékoztatási miniszter azt is elmondta vasárnap a rádióban, hogy az iszlamista támadók "legalább hatféle nemzetiségűek, arab, afrikai és nem afrikai országokból valók". A köztévé előző este - "magas rangú katonai illetékesekre" hivatkozva - ennél pontosabb listát is közölt: eszerint líbiai, holland, tunéziai, szíriai, egyiptomi, mali, jemeni és kanadai állampolgárok voltak a túszejtők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.