Algériai túszejtés

Még tart az algériai különleges erők hadművelete a túszejtők ellen

Még tart az algériai különleges erők hadművelete az iszlamista túszejtők ellen a sivatagi földgáztelepen - tudta meg az AFP pénteken déltájban algériai biztonsági forrásból.

2013.01.18 13:38MTI

"Egy csoport elsáncolta magát" az Ain Amenász-i üzemben - mondta a nyilatkozó, hozzátéve: nehéz úgy tájékoztatást adni, hogy közben zajlik az akció.

Az algériai biztonsági erők csütörtökön támadást indítottak a fővárostól 1300 kilométerre délkeletre, Ain Amenász várostól 40 kilométerre lévő földgázkitermelő telep ellen, ahol szerdán iszlamista fegyveresek legalább 41 külföldit túszul ejtettek. Egyes jelentések szerint az akcióban 30 túsz életét vesztette.

A bécsi Kleine Zeitung osztrák kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, kiszabadult az iszlamista emberrablók egyetlen osztrák túsza, egy 36 éves alsó-ausztriai férfi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.