Csak a telep egy részét foglalták vissza

Algériai - a túszdráma állítólag még nem ért véget

A legfrissebb értesülések szerint az algériai túszdráma még nem ért véget, a biztonsági erők állítólag a szaharai földgáztelepnek csak egy részét foglalták vissza a terroristáktól.

2013.01.18 07:32MTI

Mindezt az APS algériai hírügynökség jelentette közép-európai idő szerint péntek hajnalban, azt állítva, hogy a katonaság az előző napi légi és földi támadás nyomán csak a telepnek az a részét foglalták vissza, ahol a helyi, valamint a külföldi munkatársak lakóépületei voltak. A telep többi része a termelési létesítményekkel továbbra is az iszlamisták ellenőrzése alatt áll. A hírügynökség csütörtökön még azt közölte, hogy a túszmentő akció befejeződött.

Értesülések szerint a túszmentő akciót az algériai hatóságok az érintett országokkal nem egyeztették. A tájékoztatási miniszter egy interjúban azt hangoztatta: azután szánták el magukat a támadásra, hogy a terroristákkal való tárgyalások semmilyen eredményt nem hoztak.

A túszok és a terroristák sorsát illetően továbbra is teljes a bizonytalanság. A Reuters hírügynökség péntekre virradóan algériai biztonsági forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a terroristák elleni katonai akcióban a túszok közül harminc vesztette életét, algériaiak és külföldiek egyaránt. Az idézett források nyolc algériai, két japán, két brit és egy francia halottat említettek, hozzátéve, hogy a többi áldozat állampolgársága még nem ismert.

A terroristák csütörtök este azt közölték, hogy az algériai biztonsági erők támadásában meghalt egyik parancsnokuk, és életét vesztette a csoport tizenöt tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.