Ukrajna

Három képviselőnő Timosenko mellett éjszakázott a rabkórházban

Julija Timosenko pártjának három parlamenti képviselőnője széken ülve éjszakázott a harkivi rabkórházban szerda éjjel, ezzel fejezve ki támogatását az engedetlenségi akciót folytató bebörtönzött volt kormányfő mellett.

2013.01.17 10:37MTI

Timosenko napok óta nem hajlandó kórtermi ágyában aludni, ügyvédjeinek beszámolói szerint vagy a fürdőben, vagy a látogatók fogadására kialakított helyiségben éjszakázik ülve. Követeli, hogy távolítsák el a videokamerákat és az őrt a kórterméből.
   
A három képviselőnő látogatóba ment be hozzá, majd közölték, hogy ott maradnak, és támogatásuk jeléül a fogadószobában ülve töltik az éjszakát. A volt kormányfő jogi képviselője, Szerhij Vlaszenko újságíróknak azt mondta, hogy a képviselőnők addig nem hajlandók elhagyni a harkivi kórházat, amíg Timosenko követeléseit nem teljesítik. A gazeta.ua hírportál úgy értesült, hogy csütörtök délelőtt a képviselőnők még a kórházban voltak, de senki sem tud velük kapcsolatba lépni, mert elvették a mobiltelefonjukat.
   
Alekszandra Kuzsel, a tiltakozók egyike kijelentette, hogy a női börtönben, ahol Timosenko kórházba szállítása előtt raboskodott, nincsenek a cellákban megfigyelő kamerák. Megjegyezte, hogy ezek szerint a jogszabályt, amely lehetővé teszi a rabok videomegfigyelését, csakis Timosenkóval szemben alkalmazzák.
   
A 2009-es orosz-ukrán gázmegállapodás aláírása miatt hivatali visszaélés vádjával hét év börtönbüntetésre ítélt volt kormányfőt gerincpanaszai miatt tavaly áprilisban szállították át a harkivi női börtön rabkórházába. Ügyvédei szerint az ülve szunyókálástól jelentősen romlott az állapota, erősödtek a fájdalmai. Ezt azonban a kórház vezető orvosa, Mihail Afanaszjev cáfolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.