Jelenleg mintegy 600 fős a kontingens

Bulgária részlegesen kivonul Afganisztánból

A bolgár kormány szerdán bejelentette, hogy március 1-jén megkezdi Afganisztánban állomásozó egységeinek részleges kivonását.

2013.01.16 14:31MTI

A kabuli repülőtér védelmében részt vevő bolgár katonák hazautazása március 1-jén kezdődik, majd március végétől követik őket az oktatók.

Jelenleg mintegy 600 főnyi bolgár kontingens szolgál a NATO vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erőben (ISAF). 2014 végéig továbbra is bolgár katonák fogják ellátni egyebek között a kandahári repülőtér védelmét, 2014 után azonban Bulgária már csak tanácsadókkal fog részt venni az afganisztáni misszióban.

A bolgár orvoscsapat kivonása már tavaly december 31-én megkezdődött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.