Hadműveletek

Afganisztán: tálib felkelőket öltek meg

Három tálib felkelőt megöltek, tízet elfogtak az afgán hadsereg és a NATO-irányítása alatt álló szövetséges erők hétfőn Afganisztán keleti részén.

2013.01.14 11:24MTI

A nemzetközi biztonsági erő (ISAF) közölte: a Pakisztánnal szomszédos Nangarhar tartományban egy összecsapásban megölték Hakik, más néven Szur Gul Lala tálib vezetőt és két másik lázadót. A fővárostól, Kabultól 120 kilométerre lezajlott tűzpárbajban civil nem halt meg - derült ki a közleményből.

Hakik számos támadást hajtott végre korábban az afgán hadsereg és a szövetségesek ellen. A tálib parancsnok irányította az érintett körzetben a pénzbehajtást, amelyből a tálibok harci tevékenységét fedezték. A hatóságok az akció során egy fegyver- és lőszerraktárra is bukkantak. Három feltételezett felkelőt elfogtak.

A Kabultól 450 kilométerre délre fekvő Kandahár tartományban három fegyverest fogtak el hétfőn az afgán és külföldi erők. A fővárostól északra, Baglán tartományban, ahol a magyar katonák állomásoznak, négy tálib vezetőt fogtak el két rajtaütésben.

Az afgán belügyminisztérium adatai szerint az év eleje óta a szövetséges erők országszerte végrehajtott műveleteikben 30 lázadót öltek meg és 110-et fogtak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.