"A konfliktus katonai eszközökkel nem oldható meg"

Szíriai válság - Nem hozott áttörést a genfi tanácskozás

Nem hozott áttörést a szíriai válságról pénteken Genfben tartott tanácskozás, amelyen az Egyesült Államok, Oroszország és az ENSZ megbízottai vettek részt.

2013.01.11 18:57MTI

 "Ismét hangsúlyoztuk, hogy véleményünk szerint a konfliktus katonai eszközökkel nem oldható meg. Aláhúztuk, hogy a 2012. június 30-i genfi nyilatkozat alapján kell megtalálni a politikai megoldást" - közölte Lahdar Brahimi, az ENSZ és az Arab Liga Szíria-ügyi megbízottja egy közös közleményben, amelyet a zárt ajtók mögött tartott konzultációról adtak ki.
   
Az Egyesült Államokat William Burns, Oroszországot Mihail Bogdanov külügyminiszter-helyettes képviselte.
   
"Még nincs karnyújtásnyira a megoldás" - jelentette ki Brahimi egy sajtótájékoztatón válaszul arra a kérdésre, hogy volt-e bármilyen kézzel fogható haladás. Közölte, rövidesen tájékoztatja az ENSZ Biztonsági Tanácsát a konzultációról.
   
Burns és Bogdanov eme második konzultációja valamivel több mint négy órán át tartott. A két külügyminiszter-helyettes nem vett részt a sajtótájékoztatón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.