Kasmíri konfliktus

Pakisztán egy katonája megölésével vádolja Indiát

Pakisztán csütörtökön azzal vádolta meg Indiát, hogy hadserege a kasmíri határon lelőtte egy katonáját, az ilyen incidensek vasárnap óta ismétlődnek a vitatott térségben.

2013.01.10 15:16MTI

Az iszlámábádi közlemény szerint "ki nem provokált indiai tűzben" életét vesztette egy őrségben álló katona Battal település övezetében, azaz a fegyverszüneti ellenőrző vonal északi részén. 

A felek közlése szerint először vasárnap egy pakisztáni, kedden pedig két indiai katona esett el Kasmírban. India szerdán konzultációra hazarendelte nagykövetét, és "arányos válasszal" fenyegetőzött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.