Az óceán vizében lebegve találtak rá

Guam szigetéről indították a Fülöp-szigeteknél megtalált drónt

Guam szigetéről indították azt a pilóta nélküli amerikai repülőgépet, amelyet a múlt héten találtak az óceán vizében lebegve a Fülöp-szigetek egyik központi tartománya közelében.

2013.01.08 11:30MTI

Tina Malone, a manilai amerikai nagykövetség szóvivője elmondta, hogy a BQM-74e típusú drónt a Chafee amerikai hadihajóról indították a Valiant Shield (Bátor Pajzs) kódnevű hadgyakorlat idején tavaly szeptember 19-én. Egy Fülöp-szigeteki búvár és halász bukkant rá vasárnap Masbate sziget közelében, Manilától mintegy 380 kilométerrel délkeletre. A szóvivő szerint az óceáni áramlatok sodorták a szigethez, majd a tenger a partra mosta, most pedig a helyi hadsereg gondoskodik őrzéséről.
   
Arnulfo Marcelo Burgos ezredes, a Fülöp-szigeteki hadsereg szóvivője egy közleményben hangsúlyozta, hogy ilyen típusú drónt az Egyesült Államokkal közösen tartott katonai manőverek során az országban nem használtak. Hozzátette egyben, hogy a Masbaténél talált eszköz nem kémrepülőgép, hanem légi célpont volt. Narancsszínű festése, valamint az amerikai haditengerészet rajta lévő jelképe arról árulkodik, hogy hadgyakorlatokon ellenséges rakéták és repülőgépek szimulálására használhatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.