Hetek óta gyengélkednek

Mandela és idősebb Bush egyaránt kórházban tölti a karácsonyt

A világ egykori vezető politikusai közül ketten is kórházban töltik az idei karácsonyt: Nelson Mandela volt dél-afrikai és az idősebb George Bush volt amerikai elnök.

2012.12.25 07:50MTI

Mandela december közepén sikeres epekőműtéten esett át Pretoriában, és azóta is lábadozik, tüdőfertőzés miatt is kezelik. Jacob Zuma dél-afrikai elnök hétfőn nyilatkozatot adott ki, amely szerint az egész nemzet a 94 éves Mandela mögött áll ebben a nehéz időszakban. "Az tartja benne az erőt, hogy tudja: népe szereti és támogatja... Ő kemény harcos, és fel fog épülni mindannyiunk segítségével" - hangsúlyozta Zuma, és arra kérte a dél-afrikaiakat, hogy mindenhol imádkozzanak Mandeláért. 

A 88 éves idősebb George Bush hetek óta gyengélkedik légúti betegség miatt. Egy texasi kórházban kezelik, és úgy volt, hogy az ünnepekre hazamehet, de belázasodott, és romlott az állapota. A szóvivője szerint az orvosok "óvatosan optimisták, de amint felülkerekednek egy dolgon, egy másik jelentkezik". "Jelenlegi állapotára való tekintettel az orvosok a kezük ügyében akarják tartani" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.