Fertőzés miatt

Kórházban ápolják Manoel de Oliveira portugál filmrendezőt

Néhány nappal 104. születésnapja után kórházba került Manoel de Oliveira portugál filmrendező bakteriális fertőzés miatt.

2012.12.23 14:52MTI

Lánya, Adelaide Maria Trepa a Lusa portugál hírügynökségnek elmondta, hogy a filmvilág nagy öregjét, aki még mindig aktívan dolgozik, csütörtökön kellett kórházba vinni. "Most már jobban van, ma látogatót is fogadott" - tette hozzá. De Oliveira december 11-én ünnepelte 104. születésnapját. Trepa azt is elmondta, hogy júliusban egy hétig kórházban kezelték légzőszervi betegséggel a rendezőt, aki krónikus keringési betegségben is szenved. 

Lánya szerint a De Oliveira jelenleg a következő filmjén dolgozik, amelynek címe Az ördög temploma lesz, egy brazil író, Machado de Assis munkája alapján. Oliveira legutóbbi, O Gebo e a Sombra (Gebo és az árnyék) című filmjét nyáron mutatták be a velencei filmfesztiválon. A 104 éves rendező tavasszal egy rövidfilmet is forgatott Guimaraes portugál városról, amely idén Európa Kulturális fővárosainak egyike.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.