Legalább kilencen vesztették életüket

A pakisztáni tálibok öngyilkos merényletben megöltek egy tartományi minisztert

A pakisztáni tálibok öngyilkos merényletben megöltek szombat este egy tartományi minisztert az ország törzsek uralta északnyugati részén. A merényletben összesen legalább kilencen vesztették életüket

2012.12.23 07:17MTI

Az eset Pesavar nagyvárosban, egy magánházban történt. A 69 éves Basir Bilur pártja, az Avami Nemzeti Párt mintegy száz fő részvételével tanácskozást tartott ott. A miniszter Hajbár tartomány kormánya vezetőjének helyettese. Mindig hevesen bírálta a tálib lázadókat.
   
Az öngyilkos merénylőnek sikerült bejutnia a tanácskozásra, és felrobbantotta magát. A miniszter súlyosan megsebesült, és kórházba szállítás után meghalt.
   
Bilur halála miatt egynapos gyászt rendeltek el Pakisztánban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.