Mindennaposak a hasonló támadások

Sokan meghaltak egy rendőrőrs elleni merényletben Pakisztánban

Négy öngyilkos merénylő intézett támadást egy rendőrőrs ellen hétfőn Pakisztán északnyugati részén, a robbantásos merényletben legkevesebb 12 ember veszítette életét.

2012.12.10 09:03MTI

A Haibár-Paktunkva tartományban, az afgán határhoz közel eső Bannú település közelében végrehajtott támadásért a pakisztáni tálibok vállalták a felelősséget. A térség szomszédos Észak-Vazirisztánnal, a tálib lázadók fellegvárával, ahol mindennaposak a hasonló támadások. A hétfői merénylet áldozatai között van három rendőr, öt helyi lakos és a négy merénylő. További négy rendőr megsebesült. 

Hírszerzési források szerint a négy öngyilkos merénylő egyikét a rendőrök agyonlőtték, még mielőtt működésbe léptethette volna a testére erősített robbanószerkezetet. A tálibok szóvivője szerint az akció megtorlás volt Bejtullah Mehszúd, a pakisztáni tálibok korábbi vezetője unokaöccsének novemberi megöléséért. Bejtullahhal egy pilóta nélküli amerikai repülőgép végzett 2009-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.