Középiskolánál történt

Internetes botrány miatt háborgó fiatalokat vettek őrizetbe Svédországban

Huszonhét fiatalt vettek őrizetbe a hatóságok egy délnyugat-svédországi iskolánál, miután a diákok kövekkel és üvegekkel dobálták meg az Instagram nevű képmegosztóportállal kapcsolatos botrány miatt kirobbant megmozduláshoz kiérkező rendőröket.

2012.12.19 13:13MTI

Az egyik göteborgi középiskolánál történt összecsapásnak nem voltak sérültjei. A svéd köztelevízió szerint a diákok azért voltak felháborodva, mert valaki a helyi kamaszokra nézve kínos fotókat és szexuálisan kompromittáló szövegeket tett közzé a népszerű fotós portálon. 

A rendőrség közleménye szerint jelenleg azt vizsgálják, hogy a fényképek közzététele kimeríti-e a becsületsértés fogalmát. A hatóságok továbbá az összecsapásról készített felvételt is elemzik annak megállapításához, hogy a résztvevők közül bárki ellen vádat lehet-e emelni zavargás miatt. 

Mindeközben az Instagramnak számos felhasználóját sikerült magára haragítania azzal, hogy megváltoztatta a felhasználói szerződését, utalásokat téve arra, hogy akár hirdetésekhez is felhasználhatja a feltöltött képeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.