Terrortámadást készített elő?

Őrizetbe vettek egy iszlamistát Németországban

A német hatóságok őrizetbe vettek egy szomáliai férfit, aki a gyanú szerint terrorista támadást készített elő a bonni főpályaudvaron - közölték kedden berlini biztonsági források.

2012.12.11 19:41MTI

A rendőrség még hétfőn foglalt le a pályaudvaron egy gyanús táskát, amelyben gyúlékony anyagnak vélt port találtak. A nyugatnémet nagyváros pályaudvarát több órára lezárták. A nyomozók még vizsgálják a csomagot, robbanótöltetre egyelőre nem bukkantak.

Az őrizetbe vett bonni illetékességű Omar D. több német médium szerint is ugyanaz a férfi, akit barátjával, Abdirazak B.-vel együtt 2008-ban a köln-bonni repülőtéren leszállítottak egy indulásra kész repülőgépről. Állítólag azért vették akkor őrizetbe őket, mert Amszterdamon át Pakisztánba akartak utazni, hogy ott terrorista kiképzésben vegyenek részt. Tizenegy nap múlva azonban szabadon engedték őket, és másfél évvel később a bonni ügyészség elegendő bizonyíték hiányában megszüntette az ellenük folytatott eljárást.

A bonni General-Anzeiger című lap jelentése szerint a bonni belváros szélén, egy híd közelében kedden egy másik gyanúsítottat is őrizetbe vettek az üggyel összefüggésben. Az utóbbi információt a rendőrség nem erősítette meg.

A Spiegel Online úgy értesült, hogy a pályaudvaron talált táskában butángáz és ammóniumnitrát volt, továbbá egy fémcsövet, egy vekkert és elemeket is tartalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.