Az izraeli titkosszolgálat értesítette őket

Egyiptomba tartó fegyvereket foglaltak le a nápolyi kikötőben

Fegyvereket tartalmazó konténert találtak az olasz hatóságok a nápolyi kikötőben. A szállítmány Egyiptomba tartott, az olaszokat pedig az izraeli titkosszolgálat értesítette.

2012.12.09 12:09MTI

Legalább hat, vállról indítható rakétakilövőt talált a nápolyi kikötő rendőrsége abban a konténerben, mely a dél-olasz város kikötőjében várakozott az indulásra. A szállítólevél építőanyagról szólt, a konténert eszerint az egyiptomi Alexandria városába vitték volna tovább - értesült az olasz sajtó.
   
A lapok úgy tudják, egy egyiptomi állampolgárságú férfit is letartóztattak az ügyben. Kihallgatása hétfőn lesz.
   
Az olasz hatóságokat az izraeli titkosszolgálat értesítette.
   
A rakomány az északkelet-olaszországi Venetón át jutott el a nápolyi kikötőig. Sajtófeltételezések szerint a fegyverek végállomása nem Egyiptom volt. Alexandriából az "iráni titkosszolgálat fizette beduinok vitték volna tovább a fegyvereket az egyiptomi határon levő alagutakon keresztül Gázába" - írta a Corriere della Sera című napilap.
   
Az újságok arra emlékeztettek, hogy az utóbbi években a dél-olasz kikötőkben lefoglalt fegyverszállítmányok is Gázába tartottak. A fegyverek akkor a volt Szovjetunió területéről származtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.