32 ezren vettek részt

Tömeges tüntetések az azonos neműek házassága ellen Franciaországban

Több ezres tüntetések zajlottak Franciaország-szerte az azonos neműek házasságkötése ellen, a legnagyobb megmozdulást Bordeaux-ban tartották.

2012.12.09 07:16MTI

A szervezők szerint összességében 32 ezren vettek részt a szombati tüntetéseken, a hatóságok 12 700-ra tették a demonstrálók számát. A legtöbben - a rendőrség szerint hétezren, a szervezők szerint viszont húszezren - Bordeaux-ban vonultak utcára az azonos neműek házasságkötése ellen tiltakozva. Franciaországban a tavasszal hatalomra került baloldal szavazóinak többsége támogatja az azonos neműek közötti házasságot, az intézmény bevezetését elutasító megmozdulásokat országszerte ellentüntetések kísérték. Bordeaux-ban 2500-3000 ember állt ki az azonos neműek házasságkötése mellett. "Házasságot mindenkinek" - hirdették.
   
A megmozdulásokon - pró és kontra - politikusok is részt vettek, a hatóságok nagy erőkkel vonultak fel, hogy megakadályozzák a két oldal képviselőinek érintkezését.
   
Bordeaux mellett tüntetések voltak Nancyban, Reimsben és Le Mans-ban is.
   
Franciaországban november 17-én százezren vonultak utcára az azonos neműek házasságkötését ellenzők, illetve támogatók. A tüntetéssorozat folytatódik: december 16-ra a baloldal vezetésével a házasságkötés lehetőségét támogatók, január 13-ra a tervezetet ellenzők szerveznek megmozdulásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.