Házasodhatnak az azonos neműek

Ásó, kapa: Washingtonban is szabad a melegcsók

Megkapta a végső törvényhozási jóváhagyást Washington szövetségi államban az azonos neműek házasságkötését engedélyező törvény, így ez az állam lehet a hetedik az Egyesült Államokban, amely megengedi a melegek frigyét.

2012.02.09 07:57MTI

Szerdán Washington állam képviselőháza hagyta jóvá a jogszabályt, amelyet egy héttel ezelőtt a szenátus is megszavazott. Washington állam szenátusában és képviselőházában egyaránt a melegek jogainak társadalmi és törvényi elismerését támogató demokrata pártiak vannak többségben Christine Gregoire, az állam demokrata párti kormányzója várhatóan a jövő hét elején írja alá a törvényt, amely ellenzői fogadkoznak, hogy népszavazással hatályon kívül helyezik.

Az amerikai államok túlnyomó többségében tilos az azonos neműek házassága. A homoszexuális párok frigyre lépését eddig hat államban - New Yorkban, Connecticutban, Massachusettsben, Iowában, New Hampshire-ben és Vermontban, valamint a szövetségi területen fekvő amerikai fővárosban engedélyezték.

A tilalmat minden esetben bírósági vagy törvényhozási határozatok oldották fel, a népszavazások rendre a heteroszexuális házasságok kizárólagossága mellett foglalnak állást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.