A gép műszaki hibát jelzett

Bécsben szállt le a Germanwings budapesti járata

Bécsben szállt le a Germanwings Stuttgartból Budapestre tartó szerda délelőtti járata. A gép műszaki hiba miatt vészhelyzetet jelezve fordult vissza a magyar légtérből.

2012.12.05 12:17MTI

A Germanwings az MTI-t közleményben arról tájékoztatta, hogy a gép mind a 66 utasa és teljes személyzete a leszállást követően biztonsággal, a megszokott módon hagyta el a fedélzetet. A gép utasai egy másik Germanwings-járaton később folytatják útjukat Budapestre.
   
A közlemény szerint a Germanwings 4U2780 számú Stuttgart-Budapest járata a fékszárnyaknál észlelt rendellenesség miatt megszakította a budapesti repülőtér megközelítését.
   
A gép személyzete elővigyázatossági okból elsőbbségi leszállási engedélyt kért, majd az Airbus A319 típusú repülőgép Bécsben szabályos leszállást hajtott végre és parkoló pozícióra gurult. A Germanwings minden esetben az utasok és a személyzet biztonságát helyezi előtérbe - közölte a légitársaság.
   
Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-nek azt mondta: a gép műszaki hibát jelzett, egy ideig várakozott a magyar légtérben, majd a kapitány úgy döntött, hogy inkább Bécsben száll le.
   
A liveatc.net honlapon hallható hangfelvétel szerint az Airbus egyik pilótája azt közölte a budapesti közelkörzeti légiirányítással, hogy a repülőgép irányítási rendszerével vannak problémáik, a fékszárnyakat nem tudják kellő mértékben kiengedni. Az Airportal.hu repülésszakmai oldal szerint a járat személyzete kérte a bécsi katasztrófavédelem és a mentők kivezénylését a futópályához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.