Az áldozat a követségen is járt segítségért

Magyar gyilkolt magyart Thaiföldön - körözést adtak ki

Köröznek egy M. David nevű 35 éves magyar állampolgárságú férfit Thaiföldön egy meggyilkolt honfitársa, a 47 éves R. Péter meggyilkolása ügyében - jelentette a Bangkok Post című thaiföldi lap internetes kiadása.

2012.12.03 11:50MTI

R. Péter eltűnését egy szintén Thaiföldön tartózkodó magyar barátja jelentette be szerdán. Holttestét pénteken találták meg egy műanyag zsákban egy gumifaültetvényen, Phuket szigetének Kathu körzetében. Mellkasán öt, a fején és az egyik bokáján két-két késszúrás volt, a kezei össze voltak kötözve, és csak egy alsónadrág volt rajta. Magyar barátja elmondta a nyomozóknak, hogy R. Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Szamuj-szigeten.

A phuketi rendőrség közölte: a körözött férfinak Andras Ngmgth Gabor (feltehetően: András Németh Gábor) névre kiállított izraeli útlevele is van, és üzleti partnere, társtulajdonosa volt R. Péternek egy cégben.

A nyomozás eddigi adatai szerint M. David dühös lett R. Péterre, miután ő közölte vele: aláírását meghamisították egy 15 millió baht értékű, telek-adásvételi szerződésen. Ezután R. Péter feljelentette üzlettársát a rendőrségen azzal a váddal, hogy halálosan megfenyegette őt. A bangkoki magyar nagykövetséget is értesítette az incidensről, mire a külképviselet arra kérte őt, hogy háromnaponta jelentkezzen.

R. Péter november 16-án elköltözött egy bérelt házba Phuket sziget Thalang körzetébe. Utoljára november 24-én látták fehér Toyota kisteherautójával. Miután holttestét megtalálták, a rendőrség Szamuj-szigeten rábukkant a kisteherautóra, amelyet akkor már meghirdettek eladásra.

A rendőrség szerint elképzelhető, hogy Móse David ölte meg R. Pétert. Eljárást fognak indítani előre kitervelt emberölés és holttest elrejtése gyanújával.

Szemtanúk szerint a két üzlettárs R. Péter eltűnése napján délután öt órakor együtt indult el vásárolni egy építőanyag-áruházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.