Rendszeres baleset

Robbanás és tűz egy kínai illegális petárdaüzemben

Robbanás történt, majd tűz ütött ki egy petárdaüzemben a kelet-kínai Csiangszi tartományban, heten meghaltak, hatan megsebesültek - közölte szombaton a helyi kormányzat.

2012.12.02 00:29MTI

A tűzijátékokhoz szükséges eszközöket előállító üzemet illegálisan üzemeltették egy családi házban. A robbanásban öt épület romba dőlt. Az egyik épület romjai alatt öt ember lelte halálát - számolt be közleményében a kormányzat.

A tűzijáték-anyagokkal, petárdákkal kapcsolatos balesetek nem ritkák Kínában. Petárda okozta tűzben égett ki néhány éve a kínai központi televízió új épületének az a része, amelyben szállodát alakítottak ki. Két éve, januárban pedig kilenc ember halt meg az északnyugati Senhszi tartomány egyik petárdagyárában, amikor mind a hét műhelyét letarolta a robbanás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.