140 millió lányt érint a világban

A lányok megcsonkítását elítélő határozatot fogadott el az ENSZ

A női nemi szervek megcsonkítását elítélő határozatot fogadott el az ENSZ közgyűlése hétfőn New Yorkban, ez az első ilyen szintű dokumentum ebben a témában.

2012.11.27 07:12MTI

A szóban forgó gyakorlat ENSZ-adatok szerint mintegy 140 millió lányt érint a világban, különös tekintettel Afrikára, jóllehet számos országban hivatalosan is tiltják.
   
A határozat egyebek között arra szólítja fel az ENSZ tagországait, hogy ne csupán büntetőintézkedésekkel lépjenek fel a csonkítások ellen, hanem felvilágosítással és az oktatás eszközeivel is.
   
A határozat egyik előterjesztője, Cesare Ragaglini olasz nagykövet úgy nyilatkozott: a kezdeményezők célja, hogy egy generációnyi időn belül teljesen megszűnjön az elítélendő gyakorlat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.