Akasztással

Nyolc halálraítéltet végeztek ki Afganisztánban

Kivégeztek nyolc halálraítéltet kedden Afganisztánban, többeket közülük emberölés, illetve nemi erőszak miatt ítéltek el.

2012.11.20 17:35MTI

Rahmatullah Nazari afgán főügyészhelyettes szerint Hamid Karzai államfő az elmúlt napokban különböző bűncselekményekért elítélt 16 fogvatartott kivégzését hagyta jóvá. A főügyészhelyettes elmondta, hogy a nyolc elítéltet akasztással végezték ki a puli-sarhi börtönben. "Többségükben rablóbandák tagjai voltak, de a kifosztott házakban talált nőket és gyermekeket is megerőszakolták" – tette hozzá. 

Naszrullah Sztanikzai, az államfő jogi tanácsadója megerősítette a nyolc kivégzést. Hozzátette, hogy rövidesen további halálraítélteket is kivégeznek. Egyelőre nem tudni, hogy a kivégzettek, illetve a rövidesen kivégzendők között van-e Abdul Szabor afgán katona, akit öt francia társa januári agyonlövése miatt ítéltek nemrégiben halálra. Afganisztánban engedélyezett a halálbüntetés, de a tálibok 2001 végi bukása óta csak igen ritkán hajtottak végre halálos ítéletet. A tálibok viszont rendszeresen végeztek ki embereket házasságtörésért, illetve az iszlám törvénykezés, a saría szerint súlyos bűncselekményeknek tartott más vétségekért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.