Két testőrével is végeztek

Megöltek egy magas rangú tálib parancsnokot Dél-Afganisztánban

Megölték a tálibok egyik magas rangú parancsnokát, Nabi Akundzada mollát a biztonsági erők csütörtökön a dél-afganisztáni Zábul tartományban.

2012.11.15 08:40MTI

Az afgán biztonsági erők egy hírszerzői jelentés alapján házkutatást tartottak Sahoj körzet egyik házában csütörtök hajnalban, és a helyszínen végeztek Nabi Akundzadával és két testőrével.
   
A szóvivő szerint Akundzada hírhedt tálib parancsnok volt Zábulban, és halála súlyos csapást jelent a tartományban harcoló tálibok számára.
   
A belügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint az afgán rendőrség az előző napban országszerte több műveletben nyolc tálib fegyverest ölt meg, és tucatnyi társukat őrizetbe vette.
   
A műveleteket Kabul, Kunár, Bal, Farjáb, Kandahár, Uruzgán, Majdan Vardak, Logar, Gazni, Paktika, Faráh és Hilmend tartományokban hajtották végre – áll a közleményben, amely arra nem tért ki, hogy a biztonsági erőknek voltak-e veszteségei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.