A szirénák megszólalása után

Nagy erejű robbanás hallatszott Jeruzsálemben

Nagy erejű robbanást lehetett hallani kedd délután Jeruzsálemben a légvédelmi szirénák megszólalása után.

2012.11.20 14:38MTI

A detonációval egy időben a Hamász palesztin radikális mozgalom katonai szárnya bejelentette, hogy egy nagy hatótávolságú, M75 típusú rakétát lőttek ki "a megszállt Jeruzsálemre". Miki Rózenfeld, az izraeli rendőrség szóvivője elmondta: a lövedék a várostól délkeletre, egy ciszjordániai zsidó telep területén csapódott be. Ezen a környéken ért földet a Jeruzsálemre pénteken kilőtt rakéta is. 

A mostani támadásban senki sem sérült meg. Ez a második, Jeruzsálem elleni rakétatámadás azóta, hogy múlt szerdán kiújult a fegyveres konfliktus Izrael és palesztinok között a Gázai övezetben. Az övezettől csaknem 80 kilométerre fekvő Jeruzsálem a legtávolibb város, amelyet a palesztinok eddig célba vettek. A légiriadó idején a városközpontban lévő Dávid Király szállodában tartózkodott Guido Westerwelle német külügyminiszter - mondták el a kíséretében lévő újságírók. A robbanás a belvárosban is hallatszott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.