A marihuána engedélyezése nem tetszik neki

A mexikói elnök szerint kétarcú Washington drogellenes politikája

A mexikói elnök bírálta az Egyesült Államok drogellenes politikáját, miután két amerikai szövetségi államban múlt héten engedélyezték a marihuána szabadidős célú használatát.

2012.11.14 19:26MTI

Felipe Calderón, akinek szavait a The Washington Post idézte szerdán, kijelentette: a marihuána legalizálása Colorado és Washington államban korlátozza az Egyesült Államok "erkölcsi tekintélyét" ahhoz, hogy az illegális drogkereskedelem elleni harcra buzdítson más államokat. A könnyű kábítószer részleges legalizálása a mexikói államfő szerint olyan alapvető változást jelent, amely az eddigi politika átgondolását teszi szükségessé az egész nyugati féltekén.

Calderón több közép-amerikai állam vezetőjével együtt hétfőn felszólította az Amerikai Államok Szervezetét, hogy kísérje figyelemmel az új coloradói és washingtoni törvény hatását. Egyúttal úgy vélekedtek, hogy az ENSZ Közgyűlésének legkésőbb 2015-ben rendkívüli ülésszakot kellene tartania a kábítószerek betiltásáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.