Nem jelent meg

Ismét elnapolták Timosenko perét

Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán miniszterelnök kedden ismét nem jelent meg a harkivi bíróság előtt, ezért tárgyalását november 23-ra napolták el.

2012.11.13 12:07MTI

A vád képviselői kérték a bíróságot, hogy találjon végre jogi eszközt, amellyel Timosenko a tárgyaláson való megjelenésre kényszeríthető. Az orosz-ukrán gázmegállapodás aláírása miatt hivatali visszaélés vádjával hét év börtönbüntetésre ítélt volt kormányfőt a harkivi perben azzal vádolják, hogy az 1990-es évek második felében az Ukrán Egyesített Energiarendszerek vezetőjeként adócsalást és sikkasztást követett el. 

Timosenko immár tizedik alkalommal nem jelent meg a harkivi bíróság előtt, rossz egészségi állapotára hivatkozva. A volt kormányfő 16. napja folytat éhségsztrájkot a börtönkórházban az ellen tiltakozva, hogy ellenzéki állítás szerint meghamisították az október 28-i parlamenti választások eredményeit. A kórházba gerincbántalmai miatt szállították be áprilisban. Ügyvédje, Szerhij Vlaszenko szerint mostanra olyan rossz állapotba került, hogy folyamatosan ágyban fekszik, nehezére esik az írás és a beszéd is. Előző nap az ukrán ellenzéki pártok arra kérték őt Timosenkót, hogy fejezze be az éhségsztrájkot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.