Allergiás reakciót válthatnak ki

Még nem tervez parfümtilalmat az EU

Az Európai Bizottságnak egyelőre nem áll szándékában betiltani bizonyos parfümöket, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki.

2012.11.08 15:45MTI

Frederic Vincent, az egészségügyi és fogyasztóvédelmi bizottság szóvivője utalt arra a tudományos vizsgálatra, amely szerint egy bizonyos zuzmóféle - amit néhány ismert luxusparfümben használnak - allergiás reakciót válthat ki. A szóvivő szerint a bizottság illetékesei még a héten összeülnek a tagállamok, a fogyasztóvédelmi szervezetek, illetve a kozmetikai ipar képviselőivel, hogy megvitassák a témát.
 
Előzőleg olyan hírek láttak napvilágot, hogy a bizottság szándékai szerint betiltanák a zuzmó felhasználását olyan világhírű, sajátos illatú parfümöknél, mint a Chanel 5, a Miss Dior, vagy a Guerlain egyes termékei. A szóvivő szerint a bizottság egyelőre azt fontolgatja, hogy a tudományos vizsgálatok alapján szükséges-e új szabályozás a parfümök összetevőit illetően a fogyasztók nagyobb védelme érdekében. Mindenesetre a szakma már megkongatta a vészharangot: attól tartanak, hogy illatkompozícióik elveszítenék karakterüket, ha bizonyos anyagok használatáról le kellene mondaniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.