LIDEM

Új kormánypárt alakult Csehországban

Megtartotta alakuló kongresszusát szombaton a cseh kormánykoalíció egyik pártjából kivált új politikai formáció, a Liberális Demokraták (LIDEM).

2012.11.03 20:14MTI

Az új párt elnökévé választott Karolina Peake beszédében kifejtette: azt szeretné, ha a LIDEM nem hagyományos értelmében vett centrista párt lenne, hanem olyan jobbközép párt, amely becsületességet, tiszteletet és "fair playt" visz a belpolitikai életbe. "Olyan jobbközép párt akarunk lenni, amely odafigyel a rászorulókra, egyúttal azokra támaszkodik, akik alkotnak" - fogalmazott Peake, aki a prágai kormány elnökhelyettese. Hozzátette: be akarja bizonyítani, hogy nők részvétele a politikában természetes dolog.

Az új formáció tavasszal jött létre, amikor Peake és néhány társa kivált a kormánykoalíció részét képező Közügyek (VV) pártból. Ez utóbbinak a jelöltjeként nyertek mandátumot a 2010. évi parlamenti választásokon. A szakadás után a VV kilépett a koalícióból, és csatlakozott az ellenzékhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.