Az egészségbiztosítási rendszer anyagi helyzete

Nem emelkednek az orvosi bérek jövőre Csehországban

Nem emelkednek az orvosok és más egészségügyi dolgozók bérei jövőre Csehországban, bár Leos Heger egészségügyi miniszter korábban béremelésben állapodott meg az ágazati szakszervezetekkel.

2012.10.31 14:14MTI

A szakminiszter a cseh kormány szerdai ülése utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az egészségbiztosítási rendszer anyagi helyzete a jövő évben semmiféle béremelést, illetve kiadásnövekedést nem tesz lehetővé.
   
"Nagyon bánt, hogy az utóbbi két évhez hasonlóan jövőre sem emelhetjük a béreket. Az egészségbiztosítási rendszer azonban valóban bizonyos mínuszban van" - jelentette ki Heger. Hozzátette: a döntésben az is közrejátszott, hogy a közszféra más ágazataiban az utóbbi években nem emelkednek, hanem inkább csökkennek a bérek.  "A környezet és a körülmények nem hagyhatóak figyelmen kívül" - jegyezte meg a miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.