Kell a "sikeres felzárkózáshoz"

150 ezer roma egészségügyi szűrését tűzte ki célul a kormány

A kormány és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) között létrejött keretmegállapodásban 150 ezer roma egészségügyi szűrését tűzték ki célul.

2012.09.26 17:27MTI

Az államtitkárság a nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiához kapcsolódóan, A társadalmi felzárkózás az egészségügy szakterületén címmel rendezett szerdán workshopot, amelyen az ORÖ, az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Országos Egészségfejlesztési Intézet, valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet képviselője is részt vett. Tájékoztatásuk szerint Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár az eseményen kifejtette, hogy a felzárkózás terén komplex szemléletre van szükség, s a felzárkózás minden területe összefügg az egészségmegőrzés fontosságával.
 
"A sikeres felzárkózáshoz a hátrányos helyzetűek egészségi állapotát is javítani kell", s ehhez a betegségek felismerése, gyógyítása mellett a megelőzés és a szemléletformálás is elengedhetetlen - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának közleményében. A nemzeti társadalmi felzárkózási stratégia, valamint annak részeként a kormány és az ORÖ közötti keretmegállapodás is hangsúlyosan jeleníti meg az egészségügy szerepét a felzárkózásban. 

A szerdai rendezvényen Páva Hanna, egészségügyi koordinációért és EU-ügyekért felelős helyettes államtitkár azt mondta: a hátrányos helyzetűek egészségi állapotának javítása érdekében jövőre célzott programokat indítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.