Szökőár nem várható

Nagy erejű földrengés rázta meg Kanada nyugati partvidékét

Nagy erejű, 7,7-es fokozatú földrengés rázta meg helyi idő szerint szombaton éjszaka Kanada nyugati partvidékét, a Queen Charlott-szigetek térségét - jelentette az amerikai földtani intézet.

2012.10.28 07:53MTI

A földmozgás fészke a Brit Columbia tartományban fekvő kikötővárostól, Prince Ruperttől 198 kilométerre dél-délnyugatra volt, csaknem tíz kilométeres mélységben.

A csendes-óceáni cunami-előrejelző központ közölte, hogy szökőár veszélye nem áll fenn, viszont a helyi meteorológiai szolgálat több körzetre szökőárriadót rendelt el.

Az első jelentésekben károkról és áldozatokról nem érkeztek hírek. A nagy erejű földmozgás után néhány perccel regisztráltak egy 5,8-es utórengést is.

A földmozgás központjától körülbelül száz kilométerre északra fekszenek a Queen Charlotte-szigetek. A mintegy 150 szigetből álló terület népsűrűsége igen alacsony.

Kanada csendes-óceáni partvidékén körülbelül ezer rengés történik évente, köztük többtucatnyi erősebb földmozgás.

RSOE EDIS


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.