11 embert őrizetbe vettek

Jordániában terrorista összeesküvést lepleztek le

Jordániában az ország helyzetének aláásására irányuló terrorista összeesküvést lepleztek le.

2012.10.21 20:00MTI

A hatóságok 11 embert őrizetbe vettek. A gyanúsítottak azt tervezték, hogy bevásárlóközpontokat robbantanak fel a fővárosban, Ammánban és külföldi diplomatákat gyilkolnak meg. Az összeesküvést június óta szervezték. Fegyvert és robbanóanyagot Szíriából csempésztek be - hangzott el a televízióban.

A Petra hivatalos hírügynökség szerint a csoport az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet ideológiáját tette megáévá, és veszélyeztette Jordánia nemzetbiztonságát. A hírügynökség fényképeket is közzétett a gyanúsítottakról. A kormány tájékoztatási minisztere később egy sajtóértekezleten azt mondta, hogy a 11 embert akkor fogták el, amikor Szíria felől fegyverekkel megrakodva átlépték a határt. Mindannyian jordániai állampolgárok.
   
Jordánia az Egyesült Államok egyik fő szövetségese a térségben, és az al-Kaida az elmúlt években már többször is célba vette. Ammánban 2005 novemberében szállodákat támadott meg, hatvan ember halálát okozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.