Szíriába tartottak

Két terroristagyanús személyt vett őrizetbe a brit rendőrség

A brit rendőrség két Szíriába tartó személyt vett őrizetbe a londoni Heathrow repülőtéren, terrorizmus gyanújával.

2012.10.10 13:27MTI

A nőt és a férfit - mindketten 26 évesek - a Heathrow reptérre érkezésükkor, kedd este vették őrizetbe egy nyomozás részeként. A gyanú szerint a pár terrorcselekmények támogatása céljából utazott volna Szíriába. A rendőrség a gyanúsítottak állampolgárságát nem hozta nyilvánosságra. A kérdést, miszerint ez volt-e az első, szíriai történésekkel kapcsolatos letartóztatás Nagy-Britanniában, a rendőrségi szóvivő nem kívánta kommentálni. A rendőrségi közlemény szerint a párt "terrortevékenységek megrendelésével, előkészítésükben való részvétellel, illetve felbujtás gyanújával" vették őrizetbe. 

A BBC rádiónak nyilatkozva William Hague brit külügyminiszter kérdésre válaszolva elmondta: a reptéri eset kezelhető annak bizonyítékaként, hogy Nagy-Britanniában vannak olyan személyek, akik csatlakoznának a szíriai harcokhoz. "Nyomatékosan azt ajánljuk nekik, hogy ne tegyenek így, és bár a jelenlegi esetről nem tudok további részleteket közölni, általánosságban elmondhatom, hogy különös éberséggel figyeljük azokat az embereket - legyen az átutazó, vagy brit állampolgár - akik erőszakos cselekmények végrehajtását tervezhetik, bárhol legyen is az."
 
Hague ennek kapcsán elmondta, a rendőrség több házkutatást is tartott London keleti felében. Hague hozzátette, a brit kormány korábban a Szíriában tartózkodó brit állampolgároknak javasolta az ország elhagyását, a közel-keleti országba utazást tervezőket pedig megpróbálja lebeszélni erről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.