Kigyulladt

Megrongálódott Aleppó világörökségi rangú, híres mecsetje

A lázadók és az Aszad-rezsim katonái közötti heves harcokban kigyulladt Aleppó világörökségi rangot viselő híres mecsetjének egy része.

2012.10.15 18:57MTI

A szíriai televízió szerint Bassár el-Aszad elnök elrendelte a 13. században épült imaház azonnali renoválását. A lázadók és a rezsim mindeközben egymást vádolják a Nagymecsetben esett károk okozásával. A hírek szerint Aszad hétfőn elnöki rendeletet adott ki arról, hogy alakuljon bizottság a restaurálás felügyeletére. A munkálatokkal 2013 végéig kell elkészülni. Szíriában 2011 márciusa óta tart a polgárháború, amelynek az utóbbi hónapokban Aleppó lett az egyik legfontosabb színtere. A város ősi része - benne a híres mecsettel - 1988-ban kapott világörökségi címet az UNESCO-tól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.