Iszlámellenes film

Mecsetet vettek ostromzár alá Tunéziában a biztonsági erők

A tunéziai biztonsági erők körbezártak hétfőn a fővárosban egy mecsetet, ahová több száz hívével bemenekült egy szélsőséges iszlamista vezető, akit az amerikai nagykövetség megtámadása kapcsán köröznek.

2012.09.17 20:00MTI

Az Anszar as-Saría nevű szalafista szervezet tunéziai szárnyának élén álló Szeif Alá Ben Huszein azt állítja, hogy nem vett részt a Mohamed prófétát gyalázó amerikai amatőr film miatt kirobbant pénteki erőszakos tüntetésen, amely során több ezren megpróbálták elfoglalni a tuniszi diplomáciai képviseletet. Huszein ugyanakkor elítélte a tunéziai kormányt a pénteki erőszakért, azt állítva, hogy a tüntetés békés demonstrációnak indult, s a rendőrök beavatkozása miatt változott meg.

Az El-Fateh mecset kapuit a hívők bezárták, hogy a hatóságok ne tartóztathassák le Ben Huszeint. A több mint ezer kivezényelt rendőr, katona és a terroristaellenes különleges erők először szorosan körbefogták az épületet, majd - egyelőre nem tudni, miért - mintegy kétszáz méterre eltávolodtak tőle.

Szeif Alá Ben Huszein több száz híve ezután rontott ki az épületből, s az ekkor támadt kavarodásban az iszlamista vezetőnek is sikerült túljutnia a rendfenntartó erők kordonján, s végül elmenekülnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.