Közlése szerint

Az Egyesült Államokat is elérő rakétákkal rendelkezik Észak-Korea

Észak-Korea bejelentette kedden, hogy olyan rakétákkal is rendelkezik, amelyek képesek elérni az Egyesült Államok területét.

2012.10.09 07:55MTI

A hivatalos KCNA hírügynökség az észak-koreai nemzetbiztonsági bizottság szóvivőjét idézte, aki úgy fogalmazott, hogy a hadsereg "rakétáinak hatókörébe vonta nem csupán a Koreai-félszigeten tartózkodó amerikai erőket, hanem Japánt, Guamot, sőt az Egyesült Államok területét is".

A bejelentésre két nappal azt követően került sor, hogy Szöulban ismertették azt a dél-koreai-amerikai megállapodást, amelynek értelmében több mint két és félszeresére emelik a Dél-Koreában hadrendbe állítható ballisztikus rakéták hatótávolságát, hogy lefedjék velük Észak-Korea egész területét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.