Egy kaliforniai múzeumból

Kétmillió dollárt érő drágakövet és aranyrögöt loptak el

Kétmillió dollár összértékű drágaköveket és aranyrögöket loptak el egy kaliforniai múzeumból.

2012.10.02 08:02MTI

Legalább két, csákánnyal felfegyverkezett csuklyás rabló hatolt be az ásványi kincseket bemutató mariposai múzeumba, és megfenyegette az intézmény dolgozóit. Senkit sem bántalmaztak, de elvittek kétmillió dollárt érő drágakövet és aranyrögöt.

A múzeum büszkeségének számító hatalmas, 6,35 kilogrammos színarany rögöt azonban nem tudták elvinni. A rablók meg akarták kaparintani az aranyláz idején talált, Fricot Nugget névre keresztelt hatalmas aranyrögöt is, de közben beindult a riasztórendszer, ezért ott kellett hagyniuk a rendkívül értékes leletet. Mire a rendőrség a helyszínre ért, már kereket oldottak. A kaliforniai rendőrség keresi a tetteseket.

A mariposai múzeumban több mint 13 ezer kiállítási tárgy van. A rablás után a múzeumot bezárták, hogy felmérjék a kárt.

Az intézmény számára nagyon rosszkor jött a bűncselekmény, mert a hatóságok takarékossági okok miatt amúgy is a bezárásra ítélt múzeumok listájára tették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.