Három hím kölyök

Ritka szumátrai tigris hozott világra utódokat Indonéziában

Ritka szumátrai tigris hozott világra utódokat egy indonéz állatkertben.

2012.09.26 23:29MTI

A nyolcéves nőstény, Uni szombaton szülte meg a három hím kölyköt a Taman Rimba állatkertben Szumátra szigetén. Bár az egyik kölyök túl gyenge volt és elpusztult, az igazgató nagyon örül a szaporulatnak, amelynek köszönhetően az állatkertben a tigrisek állománya nyolc egyedre növekedett. Az állatkert 2010 óta neveli együtt Unit a hatéves hím tigrissel, Peterrel. 2011-ben Uni négy kölyköt hozott világra, közülük kettő maradt életben. Uni és Peter tökéletesen összeillenek - véli az igazgató. Szabadon alig 400 szumátrai tigris él csupán. 

A természetes elhullás, a vadorzás és az egyéb emberi tevékenységek miatt évente elpusztul néhány állat. Az állatkerti tenyészprogramok célja, hogy megmentsék a fajt a kipusztulástól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.