Autómentes napon

Hét fiatalt gázolt halálra a részeg autós - KÉPEK!

Hét kamaszt gázolt halálra egy részeg autós szombaton egy moszkvai buszmegállóban.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.09.22 23:27MTI, ma.hu

Az egyes adatok szerint legalább 200 kilométeres sebességgel száguldó Toyotával az orosz főváros nyugati részén, a Minszkaja utcában rohant bele a buszmegállóban várakozókba. A balesetnek több sérültje is van, de az még nem tisztázott, hogy három vagy négy emberről van-e szó.

RIA Novosti. Ilya Pitalev

A Ria Novosztyi orosz hírügynökséget a rendkívüli helyzetek minisztériumának helyszínen tartózkodó munkatársa arról tájékoztatta, hogy mind a hét halálos áldozat kamasz volt. Három fiút és négy lányt gázolt halálra az ittas gépkocsivezető. A televízióban megszólaltatott szemtanúk szerint a súlyos balesetet okozó gépkocsivezető erősen italos állapotban volt.

Fotó: tvc.ru

Menni sem tudott, amikor kikászálódott a teljesen összetört autóból, de el akart menekülni a helyszínről. A rendőrség elfogta a férfit, sérülései miatt kórházba kellett szállítani. A hatóság bűnügyi eljárást indított ellene. Moszkvában a mostani szombat elvileg autómentes nap lett volna, de ez nem látszott meg a főváros forgalmán.

Alexander Maximov - a sofőr - Fotó: tvc.ru

Oroszországban az állami közlekedési felügyelet adatai szerint évről évre nő az ittas vezetés miatt bekövetkezett közlekedési balesetek száma. Az év első négy hónapjában 15 százalékos volt a növekedés 2011-hez képest, amikor 2100 ember halt meg a részeg sofőrök okozta 12 és fél ezer balesetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.