Hivatalos amerikai látogatásán

Az amerikai védelmi miniszterrel is találkozik Hende Csaba

Az Egyesült Államok védelmi miniszterével is egyeztet egyhetes hivatalos amerikai látogatásán Hende Csaba.

2012.09.13 09:35MTI

A Honvédelmi Minisztérium (HM)közleménye szerint a honvédelmi miniszter pénteken találkozik majd Leon Panetta amerikai védelmi miniszterrel; várhatóan megtárgyalják a magyar-amerikai védelmi együttműködés legfontosabb kérdéseit, a közös afganisztáni szerepvállalást, valamint a Nyugat-Balkán és a Közel-Kelet biztonságpolitikai helyzetet. 

A washingtoni látogatást követően a miniszter által vezetett delegáció Tampában találkozik az amerikai Központi Parancsnokság és a Különleges Műveleti Parancsnokság vezetőivel, akikkel a magyar műveleti szerepvállalásról és a képességfejlesztés további lehetőségeiről egyeztet. A program részeként a magyar küldöttség részt vesz a sarasotai magyarság tagjainak állampolgársági eskütételén, amelyen Hende Csaba ünnepi beszédet mond, és beiktatja hivatalába Gergátz István tiszteletbeli magyar konzult - tájékoztatott a honvédelmi tárca.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.