A Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek

Közös határozatot terjesztettek elő a nagyhatalmak Iránról

Közös határozati javaslatot terjesztett be a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) kormányzótanácsa elé az iráni nukleáris tárgyalásokban részt vevő hat ország, az iráni atomprogrammal kapcsolatos aggodalmaikat hangoztatva szerdán.

2012.09.12 13:54MTI

A zárt ajtók mögött folyó ülésről kiszivárgott értesülések szerint a javaslat megfogalmazói a szövegben "komoly aggodalmuknak" adnak hangot amiatt, hogy Irán nem működik együtt kellőképpen az atomenergia békés felhasználásán őrködő ügynökség ellenőreivel.

A javaslat nem utalja az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé a kérdést. Ugyanakkor Iránnak szánt jelzésként értékelhető, hogy a nyugati országoknak - az Egyesült Államoknak, Németországnak, Franciaországnak és Nagy-Britanniának - sikerült Oroszországot és Kínát is megnyerniük egy közös határozati javaslatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.