Teheráni konferencia

Pakisztán a térség stabilitását félti az iráni atomprogramtól

Az iráni atomprogram miatt fokozódó feszültség az egész térség stabilitását veszélyezteti - mondta az el nem kötelezett országok teheráni konferenciáján Hina Rabbani Hár pakisztáni külügyminiszter.

2012.08.29 09:40MTI

A felszólaló hangsúlyozta: mindenfajta nemzetközi vitát csakis a párbeszéd és a diplomácia eszközeivel lehet rendezni. A pakisztáni diplomácia vezetője kifejezte meggyőződését: csak az államok közötti kölcsönös bizalom erősítése, valamint a biztonság kölcsönös szavatolása segítheti elő az iráni atomprogrammal összefüggő konfliktus békés megoldását. Hina Rabbani Hár felszólította a nemzetközi közösséget, hogy az ENSZ Alapokmányában rögzített elvek alapján orvosoljanak minden vitás kérdést a nemzetközi kapcsolatokban.

Az el nem kötelezett országok mozgalmának (NAM) konferenciája vasárnap kezdődött szakértői szinten, a találkozó utolsó két napján, csütörtökön és pénteken már a legfelső szinten képviseltetik magukat a résztvevő országok. A konferencia napirendjén az iráni atomprogramon kívül a szíriai helyzetet is megvitatják. Irán egyébként a szíriai kormány támogatása miatt is szemben áll az Egyesült Államokkal és az Európai Unió tagországaival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.