Teheráni konferencia

Iránnak nem áll szándékában megmutatni nukleáris létesítményeit

Iránnak nincs olyan konkrét terve, hogy megmutassa atomlétesítményeit az el nem kötelezett országok teheráni konferenciáján részt vevő diplomatáknak.

2012.08.28 13:18MTI

Hétfőn Mohammad Mahdi Ahunzade külügyminiszter-helyettes az állami tulajdonban lévő yjc.ir hírportál jelentése szerint azt közölte, Irán esetleg fontolóra veszi, hogy megnyissa a nyugati elemzők szemében különösen gyanús parcsini komplexumot az el nem kötelezettek konferenciáján részt vevő 120 állam küldöttei előtt. Ramin Mehmanparaszt külügyi szóvivő most ezt a lehetőséget nyilvánította érvénytelennek. 

Közölte, hogy ha az értekezlet programja megengedi, a vendégek ellátogathatnak iráni városokba, mert egyes delegációk kifejezték óhajukat, hogy felkeressék például Iszfahánt vagy Meshedet. Augusztus 25-én még Mehmanparaszt is azt mondta, hogy ha a résztvevők akarják, megszervezhetik számukra az atomlétesítmények megtekintését. Egy nappal később Manszur Hagigatpur, a parlament nemzetbiztonsági és külpolitikai bizottságának tagja is azt írta honlapján, hogy "a csúcs párhuzamos programján belül Irán meghívta az állam- és kormányfőket, hogy látogassák meg atomlétesítményeit".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.