Kilenc ember meghalt, öt megsérült

Kényszerleszállás egy kamcsatkai vulkánon

Kilenc ember meghalt, öt megsérült szerdán egy kisebb utasszállító repülőgép kényszerleszállásakor egy kamcsatkai vulkán oldalán.

2012.09.12 09:00MTI

A Petropavlovszk-Kamcsatszkijból Palanába tartó An-28-as típusú repülőgép a célállomástól mintegy tíz kilométerre hajtott végre kényszerleszállást. A pilóta a Pjatyibratka vulkán oldalán, 900 méteres magasságban tette le a gépet egy törpefenyőerdőben.

A gép fedélzetén 12 utas és a személyzet két tagja tartózkodott. A helyszínre érkező mentőalakulatok kilenc holttestet találtak. Öten túlélték a balesetet, de megsérültek - köztük egy gyerek, akinek súlyos az állapota.

Mire a mentőhelikopter a vulkán lábához ért, három túlélő már leereszkedett a hegyről, hogy segítséget kérjen.

A hatóságok vizsgálják a baleset okát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.