Kényszerleszállást próbált végrehajtani

Megtalálták a Fülöp-szigeteki belügyminiszter tengerbe zuhant kisrepülőjét

Megtalálták kedd hajnalban a Fülöp-szigeteki belügyminiszter tengerbe zuhant kisrepülőgépét.

2012.08.21 08:07MTI

Az 54 éves Jesse Robredo miniszter Piper Seneca típusú kétmotoros gépe szombaton zuhant a tengerbe a Fülöp-szigeteki Masbate sziget partja közelében, amikor motorhiba miatt kényszerleszállást próbált meg végrehajtani a szigeten. A gépet egy Fülöp-szigeteki pilóta vezette, s a fedélzeten tartózkodott még egy nepáli pilótanövendék és a miniszter egy munkatársa. 

Utóbbi volt az egyetlen, aki megmenekült. A gépet a parti őrség, a hadsereg és a rendőrség mintegy 600 tagja és néhány tucatnyi civil kereste, végül egy önkéntes búvár talált rá 55 méteres mélységben. A minisztert maga a búvár emelte ki a géptörzsből, mert a holttest közel volt az ajtóhoz, viszont a pilótafülkébe szorult két pilótáért újra le kell merülniük búvároknak - közölte Manuel Roxas közlekedési miniszter. 

Robredo az ország középső részén fekvő Cebu városból utazott Nagába, a szülővárosába. A gép egyik pilótája közölte a masbatei irányítótoronnyal, hogy a hajtómű meghibásodása miatt engedélyt kér kényszerleszállásra a szigeten, majd a gép 1,8 kilométerre a parttól a tengerbe zuhant. A rendőrségért és az önkormányzatokért felelős Robredo a Benigno Aquino elnökhöz legközelebb álló miniszterek egyike volt, 2010-ben az elnök választási kampányát is segítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.