Keresik a valódit

Hamis volt a Srí Lankán lenyelt gyémánt

Hamisnak bizonyult az a gyémánt, amelyet lenyelt egy férfi egy Srí Lanka-i ékszerkiállításon; a valódit valószínűleg a bűntársa vitte magával.

2012.09.11 23:59MTI

Az állítólag 1,5 karátos, mintegy hárommillió forintot érő gyémánt három napig volt a férfi szervezetében, míg a rendőrség napi 24 órás felügyelete mellett hashajtó hatására, természetesen úton előkerült. A tolvaj szerdán, egy colombói ékszerkiállításon próbálta észrevétlenül lenyelni az ékszert, de elfogták.

Az előkerült gyémántot megvizsgálták és szakértők megállapították, hogy hamis és teljesen értéktelen.

A meglopott kiállító elmondta: két kínai férfi meglehetősen gyanúsan viselkedett standja körül és attól tartott, hogy a valódi gyémántokat hamisakra próbálják kicserélni. Mire értesítette a rendőrséget, az egyik férfi lenyelt egy értékes követ, a másik pedig elmenekült.

A nyomozók gyanúja szerint az álgyémánt lenyelése csak figyelemelterelő művelet lehetett abból a célból, hogy az igazi drágakövet a bűntárs magával vihesse; a valódi tolvajnak egyelőre nyoma sincs.

A Facets Sri Lanka a szigetország évente megrendezett ékszer- és gyémántkiállítása, amely számos helyi és külföldi érdeklődőt vonz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.