Petíciót adtak át a bukaresti magyar nagykövetnek

Több országban is is tiltakoztak a helyi örmények az azeri kiadatás miatt

Bukarestben tiltakoztak csütörtökön a romániai örmények: petíciót adtak át a bukaresti magyar nagykövetnek, nemtetszésüket fejezve ki amiatt, hogy Magyarország átadta Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa meggyilkolása miatt életfogytiglanra ítélt azeri katonatisztet, Ramil Safarovot.

2012.09.06 16:05MTI

A bukaresti tüntetést a romániai örmények püspöksége és a romániai örmények szövetsége szervezte. A tiltakozók előbb a magyar nagykövetségre mentek, ahol átadták a petíciót.

Füzes Oszkár nagykövet az MTI-nek elmondta, hogy a romániai örmények püspökhelyettese és Varujan Pambuccian romániai parlamenti képviselő adta át a tiltakozó levelet, amely szerint Safarov átadása az örmények számára elfogadhatatlan. A történteket az örmény néppel szembeni ellenséges lépésnek tekintik, és úgy vélik, a magyar kormány döntése megsértette egy olyan nép méltóságát, amely a magyar államalapítás óta harmonikusan él együtt a magyarokkal.

Füzes Oszkár szerint a beszélgetés, amelyen ő kifejtette Magyarország álláspontját, barátságos légkörben zajlott le.

A tüntetők ezt követően a bukaresti örmény templomhoz mentek, ahol mintegy húszan folytatták a tiltakozást, transzparenseket aggatva a templom kerítésére.

Cipruson és Görögországban szerdán voltak tiltakozó megmozdulások amiatt, hogy Magyarország kiadta az örmény tiszttársát meggyilkoló azerit - írta az Armenpress internetes oldal.

Szalonikiben a tüntetők az Örmény Forradalmi Föderáció (ARF) és Amerika Örmény Nemzeti Bizottsága (ANCA) helyi részlegének kezdeményezésére előbb egy templomnál gyülekeztek, majd a magyar főkonzulátushoz vonultak jelszavakat skandálva. A résztvevők tiltakozó levelet adtak át a magyar képviselet vezetőjének.

A görög fővárosban, Athénban az ARF központi bizottságának szervezésében vonultak tiltakozók a magyar nagykövetséghez, ahol a képviselet konzuljának levelet nyújtottak át. A diplomata biztosította a tüntetőket arról, hogy szavuk meghallgatásra talál a magyar kormánynál.

A ciprusi fővárosban, Nicosiában ugyancsak a magyar nagykövetség előtt tartottak tiltakozó megmozdulást. A tüntetők Magyarország pénzre éhes és Vér tapad a kezetekhez feliratú táblákat vittek magukkal.


http://armenpress.am/eng/news/692391/greece-and-cyprus-launched-demonstrations-on-extradition-of-murderer--safarov.html

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.